ENG   SVE

Team Tiliextra
ETUSIVU
TILINTARKASTUS
KONSULTOINTI
HENKILÖT
HINNASTO
AJANKOHTAISTA
OHJEET&MALLIT
TILINTARKASTUS.FI
YHTEYSTIEDOT

SÄHKÖPOSTIA TILIEXTRALLE

FABO FABO TWITTER

päivitetty 25.1.2018
AJANKOHTAISTA

Näille sivuille koottu aineisto on tarkoitettu yleiseksi hyödyksi käyttäjilleen.
Jotkin linkit saattavat johtaa Tiliextran sivuston ulkopuolisiin lähteisiin.
Tutustu aineiston käyttöehtoihin.

Tilintarkastus.fi -koulutukset marraskuussa 2016 19.10.2016

ILMOITTAUDU TILINTARKASTUS.FI -KOULUTUKSIIN
Harjoittelupaikkoja keväälle 2017 26.8.2016

HARJOITTELUPAIKAT ON TÄYTETTY. Kiitos kaikille hakijoille.

Tarjoamme kolmea harjoittelupaikkaa ammattikorkeakoulussa tilintarkastusta tai laskentatoimea opiskeleville viideksi kuukaudeksi ajalle 16.1 – 15.6.2017. Avoinna on kaksi tilintarkastusharjoittelijan paikkaa ja yksi tilintarkastus- / toimistoharjoittelijan paikka.

Tilintarkastusharjoittelijoiden tehtäviin kuuluu tilintarkastukseen tulleen aineiston käsittelyä, aineiston tallentamista ja alustavia tilintarkastustehtäviä, joiden määrää voidaan lisätä taitojen karttuessa harjoittelun aikana.

Tilintarkastus- / toimistoharjoittelijan tehtäviin kuuluu edellä mainittujen lisäksi mm. tilintarkastusaineiston vastaanotto ja luovutus, sähköisen aineiston käsittely ja arkistointi, tarkastusaikataulujen seuranta ja aineistojen hallinnointi, asiakirjojen käsittely ja arkistointi, kalenterivarauksista huolehtiminen, postitustehtävät, mahdolliset oikolukutehtävät sekä asiakaspalaverien järjestäminen ym.

Tilintarkastus- / toimistoharjoittelijana olet näköalapaikalla pk-yritysten taloushallinnon ja tilintarkastuksen maailmaan ja saat hyvän kuvan tilintarkastustoimiston arjesta.

Haemme tilintarkastuksesta kiinnostuneita ja motivoituneita, erityisesti porukkaamme sopivia henkilöitä. Opintojesi tulisi olla suuntautuneet tilintarkastukseen tai laskentatoimeen ja toivottavaa olisi, että ne olisivat loppuvaiheessa. Annamme hyvän koulutuksen näihin tehtäviin heti harjoittelujakson alussa sekä henkilökohtaisen ohjaajan koko harjoittelujakson ajaksi.

Lisätietoja antaa Susanna Ahola, 040 455 4440.
Hakemuksen ja CV:n voit lähettää alla olevaan sähköpostiin.
Susanna Ahola
HTM on nykyisin HT 25.3.2016

Tilintarkastuslaki uudistettiin 1.1.2016 ja muutoksen yhteydessä HTM-tilintarkastajat on rekisteröity uuteen Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään tilintarkastajarekisteriin tammi-maaliskuun 2016 aikana. Rekisteröinnin myötä entinen HTM-tilintarkastajan nimike muuttuu HT-tilintarkastajaksi. Auktorisointi on muutoin aivan sama kuin aikaisemmin.

Uudistuksen myötä nykyisin ei ole erikseen HTM-yhteisöjä ja KHT-yhteisöjä, vaan kaikki hyväksytyt tilintarkastusyhteisöt ovat yhteiseltä nimikkeeltään tilintarkastusyhteisöjä.

Tilintarkastus.fi -koulutukset marraskuussa 2015 30.10.2015

ILMOITTAUDU TILINTARKASTUS.FI -KOULUTUKSIIN
Tilintarkastukseen toimitettava aineisto 15.12.2014

Kohtaan Ohjeita ja malleja on nyt lisätty muistilista tilintarkastukseen toimitettavasta aineistosta.
Lista on laadittu erikseen osakeyhtiöitä ja henkilöyhtiöitä varten.

Luettelo ei luonnollisesti ole joka tilanteessa ehdoton eikä tyhjentävä, mutta mahdollisimman kattava kuitenkin. Luetteloa käyttäen kirjanpitäjän on helppo varmistaa, että tärkeimmät aineistot ovat tilintarkastuksessa käytettävissä. Näin tilintarkastusprosessi etenee huomattavasti sujuvammin ja nopeammin.

Tiistain 16.12. poikkeava aukiolo 14.12.2014

Tiistaina 16.12. järjestämme toimiston sisäisen koulutuksen ja klo 13.30 alkaen henkilökuntamme on yhteisellä joululounaalla. Tiistaina 16.12. toimistollamme on päivystys vain klo 13.30 saakka.

Harjoittelupaikkoja keväälle 2015 8.10.2014

Haemme juuri nyt laskentatoimen ja tilintarkastuksen opiskelijoita ensi kevääksi työharjoitteluun. Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteyttä viimeistään 17.10.2014.

Työharjoitteluajankohta on 1.2.2015 - 30.6.2015. Haemme korkeakouluopiskelijoita, jotka ovat opintojensa loppuvaiheessa.

Lähetäthän hakemuksen yhteydessä palkkatoiveesi.

Lisätietoa: Susanna Ahola, 040 455 4440.

Aloittavan yrityksen opas 21.3.2014

Olemme laatineet Aloittavan yrityksen oppaan, johon olemme keränneet tiivistettynä keskeisimmät asiat, jotka osakeyhtiön johdon tulisi huomioida yritystä perustettaessa, taloushallintoa järjestettäessä ja tilinpäästä valmisteltaessa.

Verolaskelmamalli 21.3.2014

Olemme päivittäneet verolaskelmamalliamme, jossa on nyt huomioitu vuoden 2014 alusta voimaan tulleet muutokset. Vuoteen 2013 voimassa ollut laskelmamalli löytyy edelleen excelin toiselta välisivulta. Lisäksi laskelmassa on nyt kätevällä tavalla huomioitu mahdollinen henkilökohtaisen tulolähteen (TVL) verotettavan tuloksen laskenta.

Tilinpäätösmalleja 21.3.2014

Suositun osakeyhtiön tilinpäätösmallin rinnalle olemme julkaisseet tilinpäätösmallit asunto-osakeyhtiöille sekä yhdistyksille ja säätiöille.

Tilaajavastuulaki tiivistetysti 6.11.2013

Olemme laatineet tiivistetyn tietopaketin tilaajavastuulain pääkohdista eli asiat, jotka on tärkeää tietää myytäessä tai ostettaessa alihankintatyötä.

Arvonlisäverokannat muuttuvat 1.1.2013 21.12.2012

Arvonlisäverokannat muuttuvat 1.1.2013 alkaen nousten 1 %-yksiköllä. Uusi pääverokanta on 24 %. Elintarvikkeiden ja ravintolaruoan verokanta on 14 %. Kirjojen, henkilökuljetuksen ja liikuntapalveluiden verokanta on 10 %.

Ks. Verohallinnon ohje alv-kantojen muutoksesta ja soveltamisesta vuodenvaihteessa.

Hyvää joulua ja menestyksellistä uutta vuotta! 12.12.2012

Tiliextra Oy:n tontut toivottavat rauhallista joulua ja menestystä vuodelle 2013!

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! 12.12.2011

Joulupukinmäen tontut toivottavat hyvää joulua ja hyvää alkavaa vuotta 2012!

Olemme muuttaneet! 3.9.2011

Toimistomme uusi osoite on PUKINMÄENAUKIO 4, 00720 HELSINKI.

Toimistomme sijaitsee Pukinmäessä aivan Pukinmäen rautatieaseman ja Kehä 1:n vieressä.
Navigaattorilla löydät parhaiten laittamalla osoitteeksi Säterintie 12 löydät lähimmäs toimistoamme, joka sijaitsee katutason liiketilassa sisäpihalla.

Katso kartta ja tarkemmat ajo-ohjeet.

Lohimiehenpolulla olemme edelleen tavoitettavissa sopimuksen mukaan.
Rakennusalan käännetty arvonlisävero 1.4.2011

Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus tulee voimaan 1.4.2011.
Ks. Verohallinnon ohje "Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus".
Hyvää joulua ja menestyksellistä uutta vuotta! 12.12.2010

Tiliextra Oy:n tontut toivottavat maukasta joulua ja hyvää alkavaa vuotta 2011!

Hyvää joulua ja menestyksellistä uutta vuotta! 15.12.2009

Tiliextra Oy:n Matit toivottavat rauhallista joulua ja menestystä uudelle tilivuodelle 2010 sekä alkavalle vuosikymmenelle!

Osakeyhtiön tilinpäätösmallia päivitetty 4.10.2009

Osakeyhtiön tilinpäätösmalli on ollut jaossa jo useamman vuoden ja on ollut erittäin suosittu. Nyt olemme ehtineet jälleen päivittämään tilinpäätösmallia. Uutta on mm. uuden tilintarkastuslain mukainen tilinpäätösmerkintä sekä uusi tilintarkastuskertomus. Myös hallituksen esitykseen tuloksen käsittelystä on lisätty eräs malli hallituksen kannanotoksi maksukykyisyyden arvioimisesta.

Osakeyhtiön tilinpäätösmalli löytyy täältä.
Elintarvikkeiden arvonlisäverokanta alenee 12 %:iin 1.10.2009 lukien 23.9.2009

Seuraavien tavaroiden myynnistä, yhteisöhankinnasta, siirrosta varastointimenettelystä ja maahantuonnista suoritettava vero on 12 prosenttia veron perusteesta:

1. ruokatavara, juoma ja muu sellaisenaan ihmisen nautittavaksi tarkoitettu aine sekä niiden raaka-aine ja niitä valmistettaessa tai säilöttäessä käytettävä mauste, säilöntäaine, väri- ja muu lisäaine (elintarvike);

2. rehu ja rehuseos sekä niiden valmistuksessa käytettäväksi tarkoitettu raaka- ja lisäaine, eläinten ruokana käytettävät teollisuuden jäteaineet sekä rehukala (rehuaine).

Uutta verokantaa sovelletaan, jos myyty tavara on toimitettu, tavara on otettu omaan käyttöön, yhteisöhankinta on tehty, tavara on siirretty varastointimenettelystä tai veron suorittamisvelvollisuus on syntynyt maahan tuodusta tavarasta 1.10.2009 jälkeen. Myös sellaiseen yhteisöhankintaan, joka kohdistetaan lain voimaantulon jälkeisille kalenterikuukausille, sovelletaan 12 prosentin verokantaa.

Verottajan 11.9.2009 antamassa uudessa ohjeessa todetaan:
Annettuihin alennuksiin, luottotappioihin ja muihin oikaisueriin sovelletaan sitä verokantaa, joka oli voimassa, kun tavara toimitettiin tai joka oli voimassa sinä kuukautena, jolle yhteisöhankinta kohdistettiin. Jälkikäteen maksettavat vuosi- tai muut kausialennukset, jotka kohdistuvat sekä ennen 1.10.2009 että sen jälkeen toimitettuihin tavaroihin, voidaan jakaa eri verokannan alaisiin osiin ajan kulumisen mukaisessa suhteessa. Esimerkiksi koko vuodelle 2009 kohdistuvista vuosialennuksista 75 % voidaan katsoa kohdistuvan 17 %:n alaisiin myynteihin, ja vastaavasti 25 % 12 %:n alaisiin myynteihin. Jos kuitenkin myyjä haluaa osoittaa, että suhdeluku poikkeaa edellä esitetystä, niin alennukset voidaan jakaa eri verokannan alaisiin osiin tämän muun näytön perusteella.

Ks. verohallituksen ohje ja siihen annettu uusi ohje.

Rauhallista joulua ja valoisaa uutta vuotta 2009! 1.12.2008

Jälleen on vuosi kulunut ja Tiliextran Matit toivottavat rauhallista joulua ja valoisaa uutta vuotta 2009 kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta.


Uudet tilintarkastuskertomusmallit 11.8.2008

Ohjeita ja malleja -osioon on päivitetty uudet tilintarkastuskertomusmallit, jotka on laadittu uuden tilintarkastuslain ja muiden säännösten mukaisesti. Sivulla on julkaistu osakeyhtiön, avoimen yhtiön, kommandiittiyhtiön ja asunto-osakeyhtiön vakiomuotoinen tilintarkastuskertomus. Malleissa on oletuksena, että rahoituslaskelmaa ei ole laadittu ja että toimintakertomus on laadittu vain asunto-osakeyhtiössä. Myös muista yhteisomuodoista on näillä näkymin tulossa kustakin yksi kertomusmalli.


Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2008! 1.12.2007

Jälleen on vuosi kulunut ja Tiliextran Matit toivottavat rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2008 kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta.


Uusi tilintarkastuslaki voimaan 1.7.2007

Uusi tilintarkastuslaki on tänään astunut voimaan. Uudistus mm. vapauttaa kaikkein pienimmät yhtiöt tilintarkastuksesta. Monen yhtiön yhtiöjärjestys tosin edelleen edellyttää tilintarkastusta ja toisaalta osakkaat voivat aina päättää vapaaehtoisesta tarkastuksesta. Samoin esimerkiksi rahoittajat saattavat edellyttää tilintarkastusta myös rajat alittavassa yhtiössä.

Uudistuksen myötä tilintarkastus myös ammattimaiastuu entisestään, sillä jatkossa tilintarkastajaksi voidaan valita vain hyväksytty tilintarkastaja. Yhdistyksessä kuitenkin sovelletaan kumottavan lain säännöksiä muun kuin KHT- tai HTM-tilintarkastajan taikka KHT- tai HTM-yhteisön valintaan ja tällaisen tilintarkastajan suorittamaan 1 §:n 1 momentissa tarkoitettuun tilintarkastukseen. Vastaavasti muussa ennen 1.7.2007 perustetussa yhteisössä tai säätiössä sovelletaan kumottavan lain säännöksiä muun kuin KHT- tai HTM-tilintarkastajan taikka KHT- tai HTM-yhteisön valintaan ja tämän suorittamaan tilintarkastukseen niinä tilikausina, jotka päättyvät viimeistään 31.12.2011.

Ks myös:

Lämmin joulutervehdys ja onnellista uutta vuotta 2007! 12.12.2006

Taas on vuosi kulunut ja Tiliextran Matit toivottavat rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2007 kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta.


Päivitetty osakeyhtiön tilinpäätösmalli 12.12.2006

Olemme julkaisseet päivitetyn version pienen osakeyhtiön tilinpäätösmallista. Mallissa on nyt huomioitu uusi 1.9.2006 voimaan astunut osakeyhtiölaki (21.7.2006) ja kirjanpitolautakunnan uusi yleisohje toimintakertomuksen laatimisesta (12.9.2006) sekä päivitetty yleisohje tuloslaskelman ja taseen laaatimisesta (21.11.2006).

Tilinpäätösmalli löytyy kohdasta 'Ohjeita & malleja' sekä suoraan tästä linkistä.


Uusi osakeyhtiölaki voimaan 1.9.2006 1.9.2006

Eduskunta on 12.6.2006 hyväksynyt uuden osakeyhtiölain, joka astui voimaan 1.9.2006. Uuden osakeyhtiölain lakiteksti on luettavissa mm. eduskunnan internetsivuilla.

Muutamia käytännössä keskeisiä muutoksia ovat mm.:
  • uudeksi vähimmäisosakepääomaksi 2 500 euroa (1:3 §)
  • omaan pääomaan uusi erä 'Sijoitetun vapaan pääoman rahasto" (8:2 §)
  • voitonjaon rajoitteeksi maksukykyisyyden arviointi (13:2 §)
  • ns. "pakkoselvitystilasäännösten" tilalle rekisteri-ilmoitus (20:23 §)

Onnea ja menestystä vuodelle 2006! 30.12.2005

Toivotamme asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneille menestyksellistä vuotta 2006!

Kohdasta 'Ohjeita & malleja' löytyvät nyt tärkeät luvut vuodelle 2006.


Tiliextraan toinenkin HTM-tilintarkastaja 19.12.2005

Tiliextran Matteja on nyt entistä vaikeampi erottaa toisistaan, sillä myös nuorempi "Masa" on nyt HTM-tilintarkastaja. Pyrimme helpottamaan tunnistamista käyttämällä nimiä "Matti A." ja "Matti J.".


Uusia malleja ja täytettäviä lomakkeita 12.12.2005

Olemme lisänneet kohtaan 'Ohjeita & malleja' uusia pöytäkirjamalleja sekä malleja erinäisistä kirjanpitotositteista. Uutuutena sivulle on lisätty mallien yhteyteen lomakepohjia (Word ja Excel), joita voidaan täyttää tietokoneella tai käsin paperille tulostettuina.

Lomakkeet aukeavat tunnuksella ja salasanalla. Lomakkeiden käyttöoikeus on Tiliextra Oy:n asiakkailla ja heidän kirjanpitäjillään (tilitoimistoilla) sekä Atsoft Oy:n ylläpitosopimusasiakkailla. Muilla on mahdollisuus ostaa lomakkeiden käyttöoikeus hintaan 100,00 € (sis. alv).


Osakepääoman korottaminen 8.000 euroon 4.12.2005

Vaatimus vanhojen osakeyhtiöiden osakepääoman korottamiseksi 8.000 euroon on ollut lykättynä 16.6.2004 on tehdyllä lainmuutoksella. Hallitus on antanut esityksen (HE 109/2005) uudeksi osakeyhtiölaiksi, jonka mukaan yhtiön osakepääoman tulisi olla vähintään 8.000 euroa kolmen vuoden kuluttua uuden osakeyhtiölain voimaantulosta. Esityksen mukainen lain voimaantulo on 1.9.2006. Lisätietoja aiheesta ja hallituksen esityksen uudeksi osakeyhtiölaiksi löydät mm. osoitteista www.om.fi ja www.finlex.fi.


Päivitetty osakeyhtiön tilinpäätösmalli 25.7.2005

Olemme päivittäneet pienen osakeyhtiön tilinpäätösmallia siten, että siinä on huomioitu mm. vuoden 2005 alusta voimaan tulleet uusi kirjanpitolaki ja -asetus. Uuden tilinpäätösmallin ensimmäinen versio on löydettävissä kohdasta 'Ohjeita ja malleja' > 'Osakeyhtiön tilinpäätös'.


Pöytäkirjamalleja 16.1.2005

Olemme lisänneet kohtaan 'Ohjeita ja malleja' mallit varsinaisen yhtiökokouksen, ylimääräisen yhtiökokouksen ja hallituksen kokouksen pöytäkirjoista.


Avustukset Aasian katastrofiuhrien auttamiseksi 2.1.2005

Verohallinto on 31.12.2004 antanut ohjeen "Etelä- ja Kaakkois-Aasian katastrofiuhrien auttamiseksi annettujen lahjoitusten vähentäminen yritysten verotuksessa" (Dnro 2294/345/2004). Ohjeen olennaisin sisältö on:

"Verohallituksen käsityksen mukaan Etelä- ja Kaakkois-Aasian katastrofiuhrien auttamiseksi annettuja lahjoja voidaan pitää ohjeen mukaisena vähennyskelpoisina lahjoituksina. Siten yritys saa vähentää edellä mainittuja lahjoituksia enintään 850,00 € lahjoituksensaajaa kohti."

Ks. koko ohje alkuperäisenä osoitteesta www.vero.fi.


Arvonlisäveron alarajahuojennus 2.1.2005

Arvonlisäverotuksessa on tullut voimaan 1.1.2004 alkaen verovelvollisuuden alarajaan liittyvä huojennus. Huojennukseen oikeuttavan liikevaihdon yläraja on 20.000 euroa (22.500 € vuonna 2005).

Huojennus toimii siten, että mikäli arvonlisäverovelvollisen huojennukseen oikeuttava liikevaihto on alle 8.500 euroa, saa yritys hakemuksesta takaisin kaiken tilitettävän arvonlisäveron. Jos liikevaihto on välillä 8.500 - 20.000 euroa (22.500 € vuonna 2005), saa yritys takaisin suhteellisen osan tilitettävästä verosta.

Ks. osoitteesta www.vero.fi aiheeseen liittyvä tiedote nro 194 sekä arvonlisäveron alarajahuojennushakemus.


Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2005! 12.12.2004

Toivotamme asiakkaille ja yhteistyökumppaneille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2005!


Autojen muutoskatsastukset ja arvonlisäverotus 4.7.2004

Verohallitus on 15.6.2004 antanut autojen arvonlisäverotuksesta selventävän lausunnon. Nykyisten säännösten mukaan tietyn tyyppiset autot voidaan rekisteröidä joko henkilö- tai pakettiautoksi. Verohallituksen em. lausunnon mukaan rekisteröinnistä riippumatta henkilöautoihin rinnastettavina ’kaksikäyttöautoina’ pidetään niitä pakettiautoja, joissa on istuimia muuallakin kuin kuljettajan vieressä.

Lisää aiheesta löydät tiedotteestamme. Verohallituksen lausunto löytyy osoitteesta www.vero.fi.

HUOM!: Verohallinto on 29.12.2004 antanut asiasta tarkennetun ohjeen "Kaksikäyttöautot arvonlisäverotuksessa" (Dnro 2244/40/2004).


Vähimmäisosakepääoman takautuvaa korottamista lykätään 17.6.2004

Vanhojen osakeyhtiöiden velvollisuutta korottaa osakepääomaansa 8.000 euron tasolle lykätään. Tasavallan presidentti vahvisti asiaa koskevan lainmuutoksen 16.6.2004. Korotusvelvollisuuden voimaantuloajankohdasta on tarkoitus säätää myöhemmin erikseen valmisteilla olevan osakeyhtiölain kokonaisuudistuksen yhteydessä. Osakeyhtiölain kokonaisuudistusta koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa ensi vuoden aikana ja uudistus voi tulla voimaan aikaisintaan vuoden 2006 alusta. Ks. lisätietoja osoitteesta www.om.fi


Hyvää joulua! 7.12.2003

Toivotamme asiakkaillemme oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2004!


Laskumerkintävaatimukset 1.1.2004 lähtien AVL:n mukaan 5.10.2003

Arvonlisäverolain laskumerkintävaatimuksia on muutettu EU:n vaatimusten mukaisiksi. Uusia laskumerkintävaatimuksia on ryhdyttävä noudattamaan 1.1.2004 lähtien - myös kesken tilikauden. Laskumerkintävaatimusten täyttyminen on myös yksi verovelvollisen vähennysoikeuden edellytyksistä. Ostaja on velvollinen tarkistamaan myyjän rekisteritiedot (esim. osoitteesta www.ytj.fi) eikä virheelliseen laskuun voi enää vedota.

Tiivistetty tiedote laskumerkintävaatimuksista löytyy ohjeita ja malleja -osiosta.


Ajopäiväkirjamalli ja täytettävä lomake 26.9.2003

Ohjeita ja malleja -osiosta löytyy nyt malli ajopäiväkirjasta, joka toimii myös yksinkertaisena matkalaskuna. Osiossa on myös vastaava ajopäiväkirjalomake, josta voi tulostaa tyhjiä lomakkeita autossa täytettäväksi.


Osakepääoman korottaminen 8000:een euroon 16.9.2003

HUOM! Tässä esitetty tieto on vanhentunut. Ks. 17.6.2004, 4.12.2005 ja 1.9.2006 päivätyt uutiset ylempänä.

Osakeyhtiön, jonka osakepääoma on alle 8.000 euroa, tulee korottaa osakepääomansa vähintään 8.000:een euroon 1.9.2004 mennessä. Korotus voidaan käytännössä suorittaa uusmerkintänä tai rahastoantina eli siirtona vapaasta omasta pääomasta.

Koska uusmerkinnässä osakepääoma maksetaan yhtiölle, tulee kaupparekisterin muutosilmoitukseen liittää tilintarkastajan todistus siitä, että osakeyhtiölain säännöksiä osakepääoman maksusta on noudatettu. Tarvittaessa suunnittelemme yhtiöllenne rahastoannin, annamme kirjausohjeen ja teemme tarvittavat pöytäkirjat sekä kaupparekisterin muutosilmoituksen.

Laatimassamme tiedotteessa on tiivistetysti esitetty kumpikin osakepääoman korottamistapa sekä tietoa em. palveluistamme.


Osakeyhtiön tilinpäätösmalli 16.9.2003

Osakeyhtiön tilinpäätösmalli on valmistunut. Malli on tarkoitettu pienelle osakeyhtiölle ja se sisältää julkisen tasekirjan sekä tilinpäätöserittelyt eli tase-erittelyt ja liitetietojen erittelyt. Malli sisältää myös luettelon kirjanpitoasetuksen mukaisista liitetiedoista lakiviitteineen sekä muutamia kommentteja ja käytännön ohjeita tilinpäätöksen laatimisesta.

Tavallinen velkakirjamalli 16.9.2003

Pääomalainan velkakirjamallin rinnalle on nyt lisätty malli tavanomaisen lainan velkakirjasta.

Uusia asiakirjamalleja 17.5.2003

Ohjeita & malleja -osiosta löytyy nyt mm. malli pienen osakeyhtiön osake- ja osakasluettelosta sekä pääomalainan velkakirjasta.
Uusia malleja on tulossa ja toivomuksia saa esittää.

Onnellista uutta vuotta 2003! 31.12.2002

Tiliextra Oy toivottaa asiakkailleen onnea ja menestystä vuodelle 2003!

Uudet sähköpostiosoitteet 29.12.2002

Vanhat sci.fi -päätteiset sähköpostiosoitteemme eivät enää ole käytössä.
Uudet osoitteet ovat tiliextra.fi -päätteisiä. Muut yhteystiedot ovat pysyneet ennallaan.

Sivut avattu 28.12.2002

Tiliextra Oy:n uudet sivut on avattu. Tuoreudesta johtuen aineistoa ei vielä juurikaan ole.
Ohjeita & malleja-osiosta löytyy muistilista Tärkeitä lukuja 2003 (2002).


Pukinmäenaukio 4, 00720 Helsinki | 09 752 1422
© Copyright Tiliextra Oy, tilintarkastusyhteisö